Home

Nieuws

Franse boeren belagen minister thuis

Als boer een vol uur praten met 'je' minister van landbouw: actievoerende Franse boeren kregen dat voor elkaar door hun Franse minister thuis 'op te zoeken'.

Enkele tientallen Franse boeren zijn zondagavond naar de woning van minister van landbouw Stéphane le Foll nabij de plaats Mans getrokken om verhaal te halen. Franse boeren voeren al langere tijd actie. De minister is daarop naar buiten gekomen en heeft een uur met de actievoerende veehouders gesproken.

Doodskist voor huis minister

De boeren zetten voor de deur een grote doodskist neer met de tekst: 'De landbouw is dood'. ''Hij was erg verbaasd en zwaar beledigd om ons daar te zien. Wij wilden hem persoonlijk vragen hoe we onze rekeningen nog moeten betalen,'' aldus melkveehouders François Thomelin, een van de organisatoren van het protest.

Franse minister van landbouw: 'Ik doe alles wat ik kan'

De Franse minister van landbouw Le Foll zelf hield de actievoerders bij zijn huis voor 'dat ik alles doe wat ik kan, ik doe mijn werk'.

Eerder al hadden Franse boeren dergelijke acties al gehouden bij de woning van de minister voor defensie en bij enkele Franse parlementsleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.