Home

Nieuws

Aanpassing GMO in september

De Europese Commissie voorziet in september regelwijzigingen in de Gemeenschappelijke Marktordening voor groente en fruit door te voeren.

Dan moeten de Europese besluiten zijn afgerond in de Europese Commissie, Europees Parlement en Europese Raad. Verwacht wordt dat in juni de aanpassingen worden gepubliceerd. Dat valt binnen de termijn van Nederland als voorzitter van de Europese Unie. Nederland wil graag de regels verduidelijken en versimpelen om nieuwe problemen in de toekomst te voorkomen.

In een bijeenkomst van lidstaten in het beheerscomité groente en fruit eind januari bleek dat sommige lidstaten nog geen duidelijkheid hebben over zaken als afschrijvingsperiode voor investeringen, controles bij dochterbedrijven en outsourcing.

Of registreer je om te kunnen reageren.