Home

Nieuws

Westland kent nog een zevende aardwarmteproject

Westland is betrokken bij zes aardwarmteprojecten in de gemeente.

Twee projecten zijn er gerealiseerd (Green Well en Geothermie De Lier). Twee zijn bijna gerealiseerd (Nature’s Heat en Vogelaer) en twee zijn in voorbereiding (Geopower Oudcamp en Trias Westland).

Een zevende is er ook, blijkt uit antwoorden van de gemeente op schriftelijke vragen van oppositiepartij Westland Verstandig. “Noordland-Kapittelland is een initiatief van 24 tuinbouwondernemers die zich hebben verenigd in een coöperatie. Westland heeft incidenteel contact met de vertegenwoordigers van dit project. Vanwege afgesproken geheimhouding over de details van het project kunnen wij over de stand van zaken van het project inhoudelijk niets meedelen”, aldus de gemeente.

Garant voor €6,5 miljoen

Alle zes eerstgenoemde projecten zijn door Westland ondersteund via de Westland Agenda. Met uitzondering van Green Well Westland bestaat de ondersteuning uit een garantie voor een misboring. Bij Green Well Westland is een gedeelte van de ondersteuning om niet verstrekt en een gedeelte als garantie, schrijft de gemeente. Voor Trias Westland staat de gemeente daarnaast garant voor het door HVC in te brengen eigen vermogen met een maximum van €6,5 miljoen.

Over Noordland-Kapittelland is bekend dat in 2011 een intentieovereenkomst is gesloten tussen de telers en afvalverwerker HVC, dat deels in handen is van de gemeente Westland.

Of registreer je om te kunnen reageren.