Home

Nieuws

Groente duurder in Nederlandse en Duitse winkels

In Nederland steeg de winkelprijs voor verse groente in november met 3,2%, in Duitsland met circa 2,5% ten opzichte van oktober.

Voor vers fruit daalde de prijs juist 1% in Nederland en bleef die stabiel in Duitsland. Dat blijkt uit gegevens van CBS en het Duitse Destatis.

Tomaten 12% duurder

De tomatenprijs in Duitse supermarkten lag in november bijna 12% hoger dan in oktober. Die prijsstijging was juist niet zichtbaar bij komkommer (-6%) en paprika (-13%). In vergelijking met november 2015 is de tomatenprijs in Duitse winkels in balans, bij komkommer is de prijs dit jaar 13% lager dan in november 2015, blijkt uit cijfers van het Duitse statistiekbureau Destatis.

Vollegrondsgroente duur

Bij vollegrondsgroente was vorige maand in Duitse winkels een prijsstijging zichtbaar. Bloemkool, prei en veldsla waren aanzienlijk duurder dan vorig jaar, maar ook in vergelijking met oktober 2016. Bij peren is die hogere prijs ook zichtbaar, mogelijk door een lagere Italiaanse oogst. Voor appels ligt de prijs op een vergelijkbaar niveau als vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.