Home

Nieuws

Agnes van Ardenne nieuwe Naktuinbouw-voorzitter

Agnes van Ardenne is de nieuwe voorzitter van Naktuinbouw. Per 1 januari treedt de oud-minister en voormalig voorzitter van het PT aan als opvolger van Henk Lange.

Van Ardenne is voor vijf jaar benoemd. Minister van Economische Zaken, Henk Kamp heeft ingestemd met de benoeming van de CDA-coryfee bij het zelfsdtandig bestuursorgaan voor de kwaliteitsbewaking van producten, processen en ketens in de tuinbouw, met de nadruk op uitgangsmateriaal.

Tuindersdochter

Van Ardenne is opgegroeid in het Westland als tuindersdochter. In haar politieke carrière was zij onder meer lid van de Tweede Kamer. Daar voerde zij namens de CDA-fractie het woord over detoekomst van de tuinbouw.

Daarna was zij in de kabinetten Balkenende I, II en III minister van Ontwikkelingssamenwerking en werd ze Permanent Vertegenwoordiger van Nederland bij de FAO - de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties - in Rome.

In de periode 2011-2014 was Agnes van Ardenne voorzitter van het Productschap Tuinbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.