Home

Nieuws laatste update:29 nov 2016

ZOB helpt naast stoppers ook koerswijzigers

Stichting Zorg om Boer en Tuinder (ZOB) verbreedt de aandacht. De stichting zet zich van oudsher in voor ondernemers die hun bedrijf willen beëindigen, de stoppers. Nu gaat ZOB ook aandacht schenken aan bedrijven die voor de vraag staan of ze hun bedrijf op een andere voet moeten voortzetten.

ZOB constateert dat er steeds vaker vragen komen van boeren en tuinders die zoeken naar andere wegen. Dat was voor de hulpinstantie reden om dit jaar een koerswijziging door te voeren en de doelgroep te verbreden.

Slechte prijzen en onzekerheid

Jannie Lamberts, voorzitter van ZOB, zegt dat het voor veel boerengezinnen 5 over 12 is, door de slechte prijzen en onzekerheden: "We horen van onze vrijwilligers dat de druk om keuzes te maken enorm leeft bij boeren en tuinders. Stoppen we met het bedrijf of moeten we op andere voet doorgaan." ZOB kan de boeren helpen de beslissing te nemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.