Home

Nieuws

Van Dam verdedigt gebruik term landbouwgif

Staatssecretaris Martijn van Dam verdedigt het gebruik van het woord landbouwgif in een persbericht van het ministerie van EZ over een pilot voor vergroening van middelen.

Omdat Van Dam een breed publiek wilde bereiken met het bericht, werd het woord 'gewasbeschermingsmiddelen' ingeruild voor 'landbouwgif.'

Hij doelde daarmee op de risicovolle gewasbeschermingsmiddelen. Dat zegt hij op antwoorden op kamervragen van CDA, VVD en SGP. Zij signaleerden dat Van Dam dezelfde terminologie gebruikt als milieuorganisaties.

Vermijden

Van Dam laat zich er niet over uit of hij in de toekomst het woord landbouwgif zal vermijden. "Minder risicovolle middelen hebben inderdaad vaak een selectieve werking. Het woord landbouwgif is als synoniem gebruikt voor de risicovolle gewasbeschermingsmiddelen. In de communicatie is ingezet op het op een positieve manier onder de aandacht brengen van de ontwikkeling van groene en laagrisicomiddelen door de tuinbouwsector in Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.