Home

Nieuws

Koelcellen niet vrij van overdrachtsbelasting

Koelcellen in een daartoe ingericht bedrijfspand zijn niet vrijgesteld van overdrachtsbelasting.

Dat oordeelt de rechtbank van Den Haag. De koper van een bedrijfslocatie in Naaldwijk betaalt 10 miljoen euro en moet over het volledige bedrag overdrachtsbelasting betalen. Zijn eis om over de waarde van de koel- en rijpcellen (twee miljoen euro) geen belasting te betalen, wordt verworpen door de rechter.

De koper stelt feitelijk dat de koel- en rijpcellen niet tot het onroerend goed behoren. De rechter is het daarmee oneens. Het gebouw is namelijk ingericht voor de koelcellen, inclusief de luchtaanvoerregeling. Een gebouw zonder deze cellen zou daarmee niet dezelfde waarde hebben, oordeelt de rechter.

Of registreer je om te kunnen reageren.