Home

Nieuws laatste update:1 dec 2016

Hogan: geen handelsakkoord tegen elke prijs

De Europese Unie sluit niet tegen elke prijs handelsakkoorden. Anderzijds zal een handelsakkoord niet voor alle sectoren alleen maar voordelen opleveren, zegt EU-landbouwcommissaris Phil Hogan.

Het Europees Parlement bevroeg Hogan en zijn handelscollega Cecilia Malmström naar aanleiding van een studie over effecten van verschillende handelsakkoorden voor de landbouw. De studie laat zien waar de gevoeligheden liggen voor de landbouw, aldus Hogan. "Dat is nuttige informatie in het kader van de onderhandelingen."

Niet alleen vrijhandel, vooral eerlijke handel

Vanuit het Europees Parlement werd er op aangedrongen om niet alleen vrije handel na te streven maar vooral eerlijke handel, waarbij ondernemers in Europa onder dezelfde voorwaarden kunnen produceren als hun concurrenten in landen waarmee een handelsakkoord wordt gesloten. Dat betekent dat ingevoerde landbouwproducten moeten voldoen aan dezelfde eisen qua voedselveiligheid, dierenwelzijn, milieustandaarden en productiemethoden, aldus het parlement.

Of registreer je om te kunnen reageren.