Home

Nieuws laatste update:25 nov 2016

Alternatieven gezocht voor toelating middelen

Voor de kleine teelten komt mogelijk een alternatieve toelating van gewasbeschermingsmiddelen.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft verschillende opties op een rij gezet, die worden besproken met het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (CTGB).

Staatssecretaris Martijn van Dam meldt de Tweede Kamer dat hij begin volgend jaar meer duidelijkheid hoopt te geven. Het streven is voor met name kleine teelten het pakket aan gewasbeschermingsmiddelen zo breed mogelijk te houden. Van Dam streeft ernaar de procedure voor de toelating van onder andere biologische middelen te versnellen.

Toelating kleine teelten gecompliceerd

De toelating voor kleine teelten is gecompliceerd, omdat het voor toelatingshouders commercieel niet interessant is om voor een kleine doelgroep een toelating aan te vragen. Daarnaast blijkt het aanbod van nieuwe laag risicostoffen in de Europese Unie niet erg groot.

SGP'er Elbert Dijkgraaf had over de beschikbaarheid van gewasbeschermingsmiddelen vragen gesteld bij de begrotingsbehandeling.

Of registreer je om te kunnen reageren.