Home

Nieuws laatste update:10 okt 2016

Interpolis gedagvaard vanwege ijsstormschade

Een melkveehouder uit Someren heeft verzekeringsmaatschappij Interpolis (Achmea) gedagvaard, vanwege een conflict over de wijze waarop schade door het noodweer van 23 juni wordt afgewikkeld.

De boer had alleen een stormschadeverzekering en geen hagelverzekering. Volgens Interpolis is de schade veroorzaakt door hagel alleen.Volgens de boer is sprake van een ijsstorm; een combinatie van storm en hagel. Het kort geding dient op 25 oktober bij de rechtbank in Rotterdam, aldus een woordvoerder. De Brabander wordt ondersteund door de ZLTO, dat voor de boer zijn advocaten in stelling brengt. De advocaten zullen onder meer gegevens van meteorologische metingen opdienen.

Aegon niet voor de rechter gebracht

De ZLTO hoopt dat een gunstige principe-uitspraak de onderhandelingspositie van agrariërs die zijn getroffen op 23 juni verbetert. Aanvankelijk wilde ZLTO samen met een agrariër ook Aegon voor de rechter brengen, maar deze plannen zijn in de ijskast gezet, omdat Aegon in overleg is getreden met getroffen boeren over een mogelijke regeling.

Uit een inventarisatie onder ZLTO-leden bleek dat Nationale Nederlanden, Delta Lloyd en Klaverblad wel uitkeren. De kwestie treft onder meer agrariërs in de omgeving van Luyksgestel, Deurne en Someren.

Of registreer je om te kunnen reageren.