Home

Nieuws

Verlenging importverbod groente uit India

De Europese Commissie heeft het importverbod voor een aantal groenteproducten uit India verlengd, blijkt uit een publicatie in de Staatscourant.

Omdat de Europese Commissie heeft geconstateerd dat er nog steeds een hoog aantal schadelijke organismen op de producten uit India wordt aangetroffen, heeft zij besloten tot verlenging tot en met 31 december 2016. Het gaat om aubergine, bittere komkommer en slangkomkommers.

De maatregel verhindert niet dat India de import uit Europa juist deze week versoepelde. India heeft het besluit, om de appelimport maar langs één haven te laten lopen, versoepeld. Eurocommissaris voor landbouw Hogan reageert verheugd. De Europese Unie zag vorig jaar een flinke rem op de export van appels naar India ontstaan. De Indiase regering besloot in september dat alle import van appels via één zeehaven moest lopen. Dat besluit is nu herroepen.

Of registreer je om te kunnen reageren.