Home

Nieuws

Hoogte nieuwbouw Rijk Zwaan zaak voor Raad van State

De Raad van State gaat oordelen over nieuwbouwplannen van Rijk Zwaan in de Lier, waar de veredelaar een Seed Quality Center bouwt dit jaar.

Begin volgende maand vindt daarover een zitting plaats. Een omwonende heeft bezwaar tegen de toegestane hoogte van de nieuwbouw in het bestemmingsplan. Bij dubbel ruimtegebruik geeft het bestemmingsplan een maximale bouwhoogte van 20 meter. Een woordvoerder van Rijk Zwaan: "Hoe hoog we precies gaan bouwen is nog niet bekend; het bouwplan is nog in ontwikkeling en zal in fases worden gerealiseerd. De planning is om medio 2016 te gaan bouwen." De omwonende heeft geen bezwaar tegen vestiging, stelt de woordvoerder van Rijk Zwaan.

Het Seed Quality Center komt er om ook in de toekomst te kunnen blijven voldoen aan de fytosanitaire en kwalitatieve eisen. Daarvoor is uitbreiding met nieuwe onderzoeks- en testfaciliteiten nodig. Het perceel aan de Zijtwende in De Lier heeft een oppervlakte van 47.000 vierkante meter en ligt nu braak. Het Seed Quality Center dat Rijk Zwaan er wil realiseren, omvat kassen, laboratoriumruimtes en klimaatcellen met meerlaagse, geconditioneerde teeltruimtes. Er zullen onderzoeken worden uitgevoerd om de kwaliteit van de rassen en zaden te kunnen testen en verbeteren, zowel onder geconditioneerde als onder praktijkomstandigheden.

Of registreer je om te kunnen reageren.