Home

Nieuws

Duitse landbouwminister wil actie tegen dumpprijzen voedsel

De Duitse landbouwminister Christian Schmidt wil een effectievere handhaving van het verbod op dumpprijzen voor voedsel.

Dat heeft hij donderdag verklaard in een gesprek met journalisten. Schmidt mikt daarvoor op een wijziging van de mededingingswetgeving. De verklaring wordt toegejuicht door het Bauernverband (DBV). "De prijsgevechten en de concentratie van de macht aan de kant van de supermarktketens leiden tot waardevormingsverliezen in de landbouw", meent de boerenfederatie.

Het tijdelijk ingevoerde verbod op de verkoop van levensmiddelen onder de kostprijs geldt nog tot 2017. Het Bauernverband meent echter dat de wet niet meer aan een termijn gebonden moet zijn. Tevens acht de bond het noodzakelijk dat de mededingingsautoriteit de bevoegdheid krijgt om zelf te bepalen wat de kostprijs in een gegeven val is. Daarmee krijgt de autoriteit meer mogelijkheden om overtredingen aan te pakken.

Of registreer je om te kunnen reageren.