Home

Nieuws

'Samenwerken met Spaanse tuinders'

Nederlandse tuinbouwdirecteuren hebben vandaag tijdens de Nederlandse tuinbouwdag in Almeria gediscussieerd over samenwerking met Spaanse tuinders en een verdere internationalisering van de ketens.

De Nederlandse tuinbouwdag in Almería wordt al bijna 20 jaar door de Landbouwraad van de Nederlandse ambassade te Madrid georganiseerd. Het LEI presenteerde daar een studie over internationale samenwerking. Om de sterke positie van Nederland te behouden en te versterken moet de sector nog meer in ketens samenwerken, ketens die nationaal en internationaal toonaangevend zijn in duurzaamheid, schreef ook staatssecretaris Sharon Dijksma in haar tuinbouwbrief.  Door meer samen te werken wordt de sector minder gevoelig voor schokken als de crisis van de afgelopen jaren en de Russische boycot van groenten en fruit uit de EU.

De bijeenkomst was  aanvankelijk gericht op de aldaar gevestigde Nederlandse tuinders. Nu zijn het vooral bestuurders en directeuren uit beide landen die actuele thema's bespreken. Het thema vandaag was samenwerking, waarbij in de wandelgangen ook wel gesproken wordt over de federatie die is ontstaan in glasgroente, laat één van de directeuren weten. Hij noemt de sfeer buitengewoon ontspannen.

Of registreer je om te kunnen reageren.