Home

Nieuws

Rabobank: rentekorting MKB

De Rabobank kan door een constructie met de Europese Investeringsbank (EIB) voor circa 300 MKB-bedrijven rentekorting op kredieten geven.

In 2009 sloot de bank dezelfde constructie en werden vooral leningen verstrekt aan bedrijven in de landbouw- en voedingsmiddelensector, maar volgens de bank kunnen alle MKB-sectoren er aanspraak op maken.

Maandag tekende de EIB een overeenkomst met Rabobank en dochteronderneming DLL voor meer steun aan Nederlandse MKB- en midkapbedrijven. Dankzij deze kredietfaciliteit zal in totaal 400 miljoen euro beschikbaar worden gesteld aan Nederlandse ondernemingen, die hierdoor tegen lagere rente kunnen lenen.

Deze faciliteit volgt op de eerdere overeenkomst die in juni 2015 werd ondertekend en is bedoeld als aanmoediging voor Nederlandse bedrijven, die willen investeren om zich verder te ontwikkelen. Dankzij de EIB zullen naar schatting circa 300 ondernemers kunnen profiteren van een rentekorting middels deze faciliteit. Het totaalbedrag wordt gesplitst tussen Rabobank en DLL, die ieder 200 miljoen lenen.

Of registreer je om te kunnen reageren.