Home

Nieuws

Nieuw keurmerk voor groente en fruit

Stichting Milieukeur, boeren, tuinders en natuurorganisaties hebben met EU-geld een nieuw keurmerk voor onder meer groente en fruit ontwikkeld.

Het keurmerk Blief® is voor bedrijven die voldoen aan een certificeringsschema gericht op het aanleggen van aantrekkelijke natuur. Het keurmerk staat niet open voor glastuinbouwbedrijven, maar wel voor open grondbedrijven in de groente en fruit.

Zaterdag worden de eerste certificaten voor het keurmerk Blief uitgereikt aan fruitteler Djûke van der Maat en aan melkveehouder Wilco Brouwer de Koning. Zij zijn de eerste bedrijven waarvan is vastgesteld via het certificeringsschema dat hun product bijdraagt aan een mooier platteland.

Blief® is ontwikkeld dankzij een samenwerking van boeren, onderzoekers en duurzaamheidsexperts. Initiatiefnemers zijn Rietgors (Stichting voor Agrarisch Natuurbeheer in de Hoekse Waard), CREM,Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt(NAJK) en SMK.

Of registreer je om te kunnen reageren.