Home

Nieuws

Meer tijd voor wijzigingen GMO

Door wijzigingen in de Nederlandse GMO-regels voor 2016 hebben afzetorganisaties meer tijd gekregen voor het indienen van operationele programma's.

De wijzigingen zijn gepubliceerd in de Staatscourant. Belangrijkste wijzigingen zitten in de afschrijftermijn van duurzame productiemiddelen. Er mag sneller afgeschreven worden. De mogelijkheid om uitgaven voor op bedrijven van leden opgekweekte planten met EU steun te financieren is daarentegen geschrapt. Ook wordt de looptijd van het operationele programma beperkt tot maximaal 3 jaar.

GMO-terugvorderingen

Gisteren maakte Cees Veerman bekend met overheid, bedrijfsleven en Rabobank overeenstemming te hebben bereikt over onder meer het oplossen van lopende GMO-terugvorderingen. Volgens Veerman heeft het ministerie toegezegd na de zomer dit dossier op te lossen. Door dreigende terugvorderingen van GMO staan bedrijven op slot. Gehoopt wordt op het schrappen of sterk verminderen van de vordering op telers die vaak buiten hun schuld worden aangeslagen.

Of registreer je om te kunnen reageren.