Home

Nieuws

LTO: Laat tuinder reserveren voor calamiteit

Telers en boeren moeten fiscaal vrijgesteld worden om te reserveren voor calamiteiten.

Dat is onderdeel van een pakket maatregelen tegen de crisis in land- en tuinbouw. LTO heeft een brief met dat pakket maatregelen neergelegd bij de politieke partijen. Morgen vergadert de Tweede Kamer in een extra algemeen overleg over de landbouwcrisis in voorbereiding op de extra landbouwraad in Brussel volgende week.

LTO ziet de fiscale reservering als onderdeel van een reeks van lastenverlichtingen. Een substantieel deel van de 280 miljoen euro aan fiscale lasterverlichting moet naar boeren en tuinders gaan. Zo wil LTO dat subsidieregelingen als Mia/Vamil maximaal ter beschikking komen voor de land- en tuinbouw. Ook de keuringskosten moeten omlaag, omdat in andere landen keuringskosten veelal door de overheid worden gedragen.

Ook wil LTO dat Europa toestaat dat in crisissituaties afspraken gemaakt mogen worden over het aanbod. Ook moeten afspraken over verdeling van marges gemaakt kunnen worden voor duurzame producten.

Of registreer je om te kunnen reageren.