Home

Nieuws

Kamp blij met onderzoek topsector tuinbouw

Minister Henk Kamp van Economische Zaken is tevreden over de manier waarop de Dienst Landbouwkundig Onderzoek (DLO) geld via de topsectoren verdeelt.

Hij zegt dat in antwoorden op kamervragen van de SP na een kritisch artikel 'Ons kent ons in de topsector' over verdeling van de onderzoeksbudgetten. De verdeling zou ondoorzichtig en weinig transparant zijn, waar vooral marktleiders met kennis van subsidies van profiteren.

Kamp zegt zich hierin niet te herkennen. Het geld voor de topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen is volgens hem juist vooral naar mkb-bedrijven gegaan uit de tuinbouw, of hun vakorganisaties. Volgens Kamp is de open oproep voor het indienen van onderzoeksvoorstellen transparant en bestaat er een klachtenprocedure, maar is daar nog geen klacht op binnen gekomen.

Kamp krijgt zelf het advies welke onderzoeksvoorstellen te honoreren – dat de beide Topteams geven op basis van de call procedure – ter goedkeuring voorgelegd. Kamp heeft deze tot nu toe altijd kunnen overnemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.