Home

Nieuws

Jonge Belg verzint tent om groente in te bewaren

De jonge Belg Arne Pauwels ontwierp een tent met een capaciteit van 200 kilo groente en fruit die dankzij een zonnepaneeltje met een vermogen van 3 Watt en een gesteriliseerd microklimaat de houdbaarheid van verse producten verlengt, zo schrijft Vilt.be.

Lokale kleine boeren die niet over een gekoelde bewaarinstallatie beschikken kunnen hiermee hun niet-verkochte producten langer bewaren. Pauwels mag via Start it, het start-up-ondersteuningsplatform van KBC, zijn project verder uitwerken. De Wakati, zoals het project heet, verstuift via een door een zonnepaneel aangedreven ventilator een bakje water van amper honderd milliliter, waardoor de groenten en fruit in het tentje van polyetheen vers blijven. Daardoor wordt een warm en vochtig microklimaat gecreëerd, waardoor de celstructuur van groenten en fruit veel langer intact blijft. Voor bijvoorbeeld wortelen en tomaten wordt de bewaartijd bijna verdrievoudigd.

Of registreer je om te kunnen reageren.