Home

Nieuws

EZ houdt rekening met GMO-claim

Het ministerie van Economische Zaken heeft geld opzij gezet in haar ontwerpbegroting om een nieuwe claim van de Europese Commissie en terugvordering van GMO-gelden op te vangen.

Dat blijkt uit de ontwerpbegroting van het ministerie van EZ. Zo kunnen er in het kader van de Gemeenschappelijke Marktordening Groenten en Fruit naar aanleiding van audits uitgevoerd in 2009 en 2011 correcties worden opgelegd. Hierover vindt nog hoor- en wederhoor plaats (stand van zaken juni 2015), schrijft het ministerie. Dat ministerie heeft 28 miljoen euro apart gezet, maar een woordvoerder kon niet zeggen of dat uitsluitend voor GMO gereserveerd is.

Overigens gaat het ministerie ook uit van blijvend forse verliesdeclaraties op garantstellingen op nieuwe kassen en stallen. Ook hiervoor heeft het ministerie een reservering gedaan van meer dan 30 miljoen euro. De komende jaren wordt rekening gehouden met een omvangrijk bedrag aan uit te keren verliesdeclaraties, waardoor de begrotingsreserve aanzienlijk in omvang zal afnemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.