Home

Nieuws

'Vondst salmonella in kiemgroente'

De Nederlandse voedselautoriteit NVWA heeft andere Europese autoriteiten op de hoogte gebracht van een vondst van salmonella in een batch kiemgroente.

De vondst is gedaan door het bedrijf zelf tijdens een bedrijfscontrole. De groente is vermoedelijk al van de markt en geconsumeerd, blijkt uit de melding bij het Europese meldsysteem RASFF. Het betreft een informatieve melding. Daartoe zijn lidstaten verplicht.

Per 2013 zijn de productie-eisen voor kiemgroente aangescherpt en moet elke batch op microbiologische besmetting geïnspecteerd worden, zoals e.coli en salmonella. Hygiëneregels worden streng nageleeft door de sector. Dat leidt ook tot vondsten in eigen product, zoals deze vondst van eind vorige week. De NVWA heeft geen verdere stappen gezet.

Of registreer je om te kunnen reageren.