Home

Nieuws

'The Greenery deed genoeg voor medewerker'

The Greenery heeft zich voldoende ingezet om passend werk te vinden voor een oud-medewerker.

Het ontslag wegens langdurige arbeidsongeschiktheid van de man is daarmee niet onredelijk, oordeelt het Gerechtshof in Den Haag.

De zaak was aangespannen door een oud-medewerker die lang in dienst was bij een rechtsvoorganger van de afzetorganisatie. De man was door lichamelijke klachten niet meer in staat zijn werk te verrichten. Hij vroeg een ontslagvergoeding omdat de gevolgen van zijn ontslag vooral hem hard raken. Zijn slechte positie op de arbeidsmarkt zorgt voor een laag inkomensperspectief. Ook heeft The Greenery hem eerder een vergoeding aangeboden en moet er in een groot bedrijf als The Greenery passend werk te vinden zijn.

De rechter stelt dat ook een re-integratiebureau tot de conclusie kwam dat binnen The Greenery geen passende arbeid te vinden was en neemt die conclusie over. The Greenery deed ook voldoende om de man te herplaatsen, stelt de rechter.

Of registreer je om te kunnen reageren.