Home

Nieuws

'Studiegroep gewas niet meer voldoende'

Telers houden hun kennis en strategie over marketing teveel voor zich. In studiegroepen worden uitsluitend teelttechnische zaken besproken en haken telers af als dat verbreed wordt.

Daarom is volgens aarbei- en blauwe bessenteler Michiel Penninxs (lid van ZON) goed dat ZON met Rabobank een cursus ondernemerschap start.

ZON start in oktober 2015 met de 'ZON Growers Academy'. Deze opleiding biedt leden van ZON de mogelijkheid om met professionele ondersteuning te werken aan verbreding en verdieping van hun ondernemerschap.

Een goede vakman is niet automatisch ook een goede ondernemer, stelt algemeen directeur Michiel van Ginkel van ZON: "We willen onze telers op alle mogelijke manieren ondersteunen. Onder invloed van politieke, technologische en maatschappelijke ontwikkelingen verloopt het economisch herstel langzaam en grillig. Om Nederland zijn voorsprong in de tuinbouw te laten behouden is meer nodig dan alleen een concurrerende kostprijs. Door deelname aan de ZON Growers Academy kunnen de telers hun competenties uitbreiden en hun marktinzicht vergroten. Dit moet de teler meer mogelijkheden bieden om beter in te spelen op de wensen van de markt en klant."

Of registreer je om te kunnen reageren.