Home

Nieuws

Olieprijs zakt naar laagste peil in zes jaar

De olieprijs stond vrijdag opnieuw stevig onder druk en zakte tot het laagste niveau sinds begin 2009. Oliehandelaren zijn onder meer bezorgd over de verdere afkoeling van de Chinese economie en worstelen nog altijd met het overaanbod aan olie op de internationale markten.

De prijs van Brentolie, de maatstaf voor olie uit onder meer Europa en het Midden-Oosten, stond vrijdagmiddag 2,5 procent in de min op $45,45. Amerikaanse olie werd ook 2,5 procent goedkoper en kostte iets meer dan $40 per vat. In beide gevallen werd daarmee de laagste prijs in zesenhalf jaar geëvenaard.

De prijs van Amerikaanse olie gaat al voor de achtste achtereenvolgende week omlaag. Dat is de langste negatieve reeks sinds 1986. In die periode zakte de olieprijs van $30 naar $10 per vat, vooral doordat de leden van oliekartel Opec hun productie opvoerden om andere olieproducenten uit de markt te drukken.

Of registreer je om te kunnen reageren.