Home

Nieuws

Nog meer groente met oorsprongbescherming

Bij de Europese Adviescommissie geografische aanduidingen, oorsprongsbenamingen en gegarandeerde traditionele specialiteiten, zijn opnieuw zes Europese producten oorsprongsbescherming geboden.

Het zijn vaak kleine teeltgebieden met kleine telers die met een merk een betere positie op de markt krijgen. De nieuwe inschrijvingen zijn gepubliceerd in de Staatscourant. Zo is de beschermde oorsprongsbenaming „Aglio di Voghiera" voorbehouden aan knoflook van de klassen „Extra" met een grootte van ten minste 45 mm en „Prima" met een grootte van ten minste 40 mm, staat in de omschrijving. Alle onderdelen van het productieproces moeten in het afgebakende geografische gebied plaatsvinden omdat „Aglio di Voghiera" zijn bijzondere eigenschappen ontleent aan zowel de kundigheid van de telers als de klimaatomstandigheden en de bodemgesteldheid in het gebied.

Ook is de Traditional Bramley Apple Pie Filling nu geregistreerd en de Asparago di Cantello. De teelt van „Asparago di Cantello" moet plaatsvinden in de gemeente Cantello in de provincie Varese in Italië.

Of registreer je om te kunnen reageren.