Home

Nieuws

Monsanto ziet af van overname Syngenta

Monsanto is niet langer geïnteresseerd in overname van de Zwitserse branchegenoot Syngenta, nu de Zwitsers aangaven dat het bod van 470 Zwitserse frank per aandeel dat de Amerikanen begin deze week deden, niet in de buurt van de verwachtingen komt.

Monsanto laat weten in een verklaring: "Zonder een basis voor een constructieve betrokkenheid van Syngenta, zal Monsanto zal zich blijven richten op zijn groeimogelijkheden, die gebaseerd zijn op de bestaande kernactiviteiten in de landbouw."

Monsanto verhoogde bod

Begin deze week verhoogde Monsanto het bod op Syngenta tot $47 miljard (€41,2 miljard), volgens Bloomberg. In mei bood Monsanto nog $40 miljard, maar Syngenta wees dat bod af omdat men er van uitging dat dit het openingsbod was. Monsanto stelde toen een boekenonderzoek voor.

Het tweede bod van Monsanto, afgelopen maandag, was 470 Zwitserse frank per aandeel, dat deels zou worden betaald in cash en deels in aandelen Monsanto. Dit bod lag 5 procent per aandeel hoger dan het vorige bod van 449 Zwitserse frank. Ten opzichte van het eerste bod was ook het aandeel cash verhoogd, dat in het eerste bod 45 procent tegen 55 procent was.

In het tweede bod was een bedrag van $3 miljard meegenomen voor het geval dat de overname niet door kon gaan wegens mededingingsbezwaren.

Syngenta dacht aan bod van $62 miljard

Volgens Bloomberg had Syngenta zelf een overnamebedrag van $62 miljard, 650 Zwitserse Frank per aandeel, in het hoofd. Monsanto wilde Syngenta overnemen om wereldwijd de grootste producent van gewasbeschermingsmiddelen en zaden te worden, daarnaast zou Zwitserland de Europese markt openen.

Of registreer je om te kunnen reageren.