Home

Nieuws

Larenstein stelt bijenlector aan

Hogeschool Van Hall Larenstein stelt een lector bijengezondheid aan.

De aanstelling van de lector vloeit voort uit  het actieprogramma bijengezondheid dat in 2013 is opgezet naar aanleiding van berichten over bijensterfte.

De nieuwe lector is Karin Steijven, die aan de universiteit van Würzburg (Duitsland) promoveert op de effecten van genetisch gemodificeerde gewassen op bijen.

De aanstelling van de bijenlector is mede gefinancierd door het ministerie van Economische Zaken.  Staatssecretaris Dijksma zegt in een persbericht zeer verheugd te zijn over de aanstelling van de lector. "Het is van groot belang dat beschikbare wetenschappelijke kennis om bijengezondheid te bevorderen en bijensterfte tegen te gaan zo goed mogelijk wordt gedeeld. De nieuwe bijenmakelaar kan hier een sleutelrol in gaan spelen", aldus de staatssecretaris.

De lector zal zich niet beperken tot het geven van onderricht.  Zij vormt een spin in het web tussen onderzoekers, docenten in het groene onderwijs, imkerij-organisaties, natuurbeschermers en andere belanghebbenden.

Of registreer je om te kunnen reageren.