Home

Nieuws

LTO kritisch over 'laagste prijs' groentebezorger

De mogelijke komst van een nieuwe online supermarkt Picnic maakt LTO sceptisch over de focus op 'de laagste prijsgarantie'.

Aan het AD zegt LTO-voorzitter Albert Jan Maat dat hij liever ziet dat supermarkten een kwaliteitsgarantie geven met fatsoenlijke prijs.

Het bekend worden van de mogelijke komst van Picnic heeft veel losgemaakt, mogelijk door de betrokkenheid van dezelfde mensen achter Routemobiel, de uitdager van de ANWB in jaren nul. Toch is Picnic nog in een testfase en belooft het niet veel anders dan andere online supermarkten en bezorgdiensten. Veel van deze initiatieven zijn al mislukt overigens. Ook deze mogelijke introductie leidt daardoor tot enige scepsis bij marktkenners.

HelloFresh

Het nieuws dat een andere bezorger HelloFresh mogelijk naar de beurs gaat werd erdoor weggedrukt. Dit bedrijf is in Nederland een gevestigde naam en bezorgt in de vorm van maaltijdcomponenten. Het Duitse moederbedrijf Rocket Internet overweegt een deel van het bedrijf naar de beurs te brengen om verdere groei te financieren. Het zou een waarde van een miljard euro vertegenwoordigen.

Of registreer je om te kunnen reageren.