Home

Nieuws laatste update:17 aug 2015

Initiatief voor twitteren vanaf erf

Doetinchem - Een groep Nederlandse boeren gaat vanaf komende week twitteren over hun dagelijkse werk en leven vanaf een gezamenlijk twitteradres. Zij hebben zich op Twitter verenigd onder de naam 'Boer en Burger Tweetmeet' en gaan hun ervaringen delen vanaf @Boerburgertweet.

Doel is om de burger beter te informeren over het leven en werk als boer en de burger op een begrijpelijke manier uitleg te geven over de agrarische sector. Zo willen de boeren de burger meer kennis geven over wat een boer dagelijks doet en meemaakt. De tweets zullen bestaan uit tekst, video's en foto's.

'De Nederlandse boer'

Elke boer twittert steeds een week lang, elke dag, over zijn werk, bedrijf en gezin. Tientallen boeren hebben zich al gemeld om mee te doen. "De ene week twittert een varkenshouder, de andere week een melkveehouder, dan weer een bollenteler of vee-transporteur en ga zo maar door", licht initiatiefneemster Caroline van der Plas toe. "Zo krijgt de burger een breed beeld van de Nederlandse agrosector. De boeren zullen op een begrijpelijke en tegelijk heel persoonlijke manier informatie en uitleg geven over hun werk en de keuzes die zij maken. Wij willen hiermee ook een gezicht geven aan de Nederlandse boer. En verlagen op die manier hopelijk de drempel voor burgers om met boeren persoonlijk contact te zoeken om zelf een kijkje te nemen bij een bedrijf."

Van der Plas is communicatie- en pr-medewerker bij de Nederlandse Vakbond Varkenshouders, maar dit is een initiatief op persoonlijke titel.

Of registreer je om te kunnen reageren.