Home

Nieuws laatste update:22 jul 2015

Van Oers draait in Franse handen 'gewoon door'

Het Nederlandse handelsbedrijf Van Oers United, komt in Franse handen. De gevolgen voor de Nederlandse telers van Van Oers zijn beperkt, want ook in de nieuwe situatie wordt het bedrijf gecontinueerd zoals het nu ook draait.

De Franse agrarische coöperatie Agrial voegt Van Oers toe aan haar groentedivisie. Uitgaande van de jaaromzet van 245 miljoen euro van Van Oers, komt met de voorgenomen overname een groentegroep tot stand ter grootte van 600 miljoen euro. Naar verwachting kunnen de mededingingsautoriteiten van Frankrijk en Nederland pas na de zomer groen licht geven.

Van Oers United is een Nederlandse vollegrond- en vruchtgroentespecialist, voortgekomen uit de samenwerking tussen het teelt- en handelsbedrijf van Karel van Oers uit het West-Brabantse Heerle en handelsbedrijf T. van Noort. Van Oers United wordt beleverd vanaf de eigen productlocaties in Nederland en in diverse Afrikaanse landen en door een flink aantal partner teeltbedrijven. "Alle partners, intern en extern zijn op de hoogte gebracht en ze zijn enthousiast", aldus een woordvoerster van Van Oers United.

Agrials groentedivisie Priméal is met name gericht op in Frankrijk, Spanje en Portugal geproduceerde vollegrondsgroente, die veelal in bewerkte vorm bestemd zijn voor de Noord-Europese markten. Met een totale omzet van 4,2 miljard euro is Agrial de vijfde grootste coöperatieve groep in de agrarische en voedselverwerkende industrie in Frankrijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.