Home

Nieuws

Stormschade zeker 1 miljoen euro

De eerste zware zomerstorm in 100 jaar, die afgelopen zaterdag in het land woedde, veroorzaakte zeker 1 miljoen aan schade in de land- en (glas)tuinbouw.

"Er is vooral schade in Zuid- en Noord Holland en verder verspreid over het land", aldus een woordvoerder van Interpolis. "We hebben 80 schademeldingen waarvan 20 meldingen ruitschade in de glastuinbouw betreffen en veel schade aan gebouwen door omgewaaide bomen. Eén glastuinbedrijf heeft 70 kapot gewaaide ruiten."

Vooral mais en graan

Ook verzekeraar Agriver kreeg al zo'n veertig meldingen binnen, voornamelijk maïs dat is plat gewaaid is.
Jan Schreuder, directeur Vereinigde Hagel, kreeg al 36 schademeldingen binnen. "Allemaal stormschade, vooral in mais en in graan, maar ook in bessen en uien. Wij krijgen meldingen uit de regio's Veenkoloniën, Flevoland, Overijssel, Gelderland en het Zuid Westen."

De exacte schade moet nog worden vastgesteld, maar de geschatte schade is inmiddels al 1 miljoen. Schade-experts zijn op pad om de schade te taxeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.