Home

Nieuws

Rijksvastgoedbedrijf in zee met Pachtonline.nl

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVOB), voorheen Domeinen, gaat via Pachtonline.nl haar pachtgronden aanbieden. Dit meldt de openbare online verpachtingssite.

RVOB biedt vanaf volgende week achttien kavels aan met een totale omvang van 391 hectare. De landbouwgrond ligt in de Wieringermeer, Noordoostpolder en Oostelijk Flevoland. Afhankelijk van de ligging worden de percelen voor vier, vijf of zes jaar aangeboden middels een geliberaliseerd pachtcontract. De openbare inschrijving eindigt begin september.

Biedingen online volgen

Via Pachtonline.nl, een initiatief van Troostwijk Vastgoed Verkoop en Van Lanschot Nannenga Naus Rentmeesters, kan er geboden worden op de kavels. Op de site kan iedereen zelf aan te bieden kavels op de site plaatsen. De biedingen verlopen via de systemen van Troostwijk. Waar voor verkoop van onroerend goed een systeem van opbod en afslag geldt, geldt voor pacht alleen een systeem van opbod. Mensen kunnen online volgen welke bedragen geboden worden.

Hoogste bod vorig jaar €2.751

In september vorig jaar bood het RVOB ook al pachtgrond aan bij openbare inschrijving. Het hoogste bod was toen €2.751 per hectare voor een stuk grond van ruim 23 hectare in Bant (Fl.) voor een duur van zes jaar. Volgens het Rijksvastgoedbedrijf zijn alle elf percelen toen gegund aan de hoogste bieder.

De politiek maakt zich grote zorgen over de openbare inschrijving van pachtgronden die in het bezit van het Rijk en beheerd worden door Rijksvastgoed en ontwikkelingsbedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.