Home

Nieuws

Dwangsom Ctgb besluit Gaucho en Admire

Het College voor de Toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) moet bezwaren tegen middelen gebaseerd op imaldocyprid vòòr 25 november behandelen.

Doet het Ctgb dat niet, dan legt het college een dwangsom op. Dat blijkt uit een uitspraak van het College van beroep voor het bedrijfsleven. Het gaat om de middelen Admire, Gaucho Tuinbouw en Kohinor. Natuur en Milieu en Greenpeace willen de registratie intrekken, omdat over schadelijkheid ondertussen meer bekend is. Volgens het Ctgb is voor een zorgvuldig besluit veel tijd uitgetrokken. De natuurorganisaties willen zo snel mogelijk een uitspraak. De rechter oordeelt dat het belang van een snel besluit groot genoeg is om een dwangsom op te leggen en zo een uitspraak op 25 november of eerder af te dwingen.

Natuur en Milieu beschouwt deze zaak al een voorloper op een nader verzoek tot intrekking van een groter aantal middelen. De natuurorganisaties willen een ban op alle bestrijdingsmiddelen die onder de groep neonicotinoïden vallen.

Of registreer je om te kunnen reageren.