Home

Nieuws

België onderzoekt impact TTIP

De Belgische federale overheidsdienst Economie laat onderzoeken welke impact een vrijhandelsverdrag tussen de EU en VS, TTIP, kan hebben op België.

De impactstudie kijkt niet alleen naar economische gevolgen voor verschillende sectoren en regio's, maar ook naar de gevolgen voor het aantal arbeidsplaatsen en het milieu.

Het nieuws komt bij aanvang van alweer de tiende onderhandelingsronde die momenteel in Brussel plaatsvindt. Als de dienst tevreden is, worden mogelijk ook andere impactstudies gedaan naar verdragen met bijvoorbeeld Japan en India. TTIP is niet onomstreden. De EU en VS zijn de grootste economieën ter wereld. In België keerden al veel non-gouvernementele organisaties (NGO's) zich tegen een verdrag, onder meer uit zorg over voedselveiligheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.