Home

Nieuws

ZON: Verkeerd beeld dat we niet samenwerken

Ondanks mislukte samenwerkingsinitiatieven is ZON niet eigenzinnig en tegen samenwerking.

Volgens ZON-directeur Michiel van Ginkel is het vooroordeel ontstaan door mislukte fusiegesprekken met The Greenery in de jaren negentig, met Fruitmasters jaren later en recent met Kompany. "We hebben misschien links en rechts de naam gekregen dat we eigenzinnig zijn en niet willen samenwerken. ZON staat wel degelijk open voor samenwerking met andere partijen. Daarbij is wel belangrijk dat er eenzelfde visie en ambitie moet zijn om uiteindelijk succesvol te zijn. Het gaat namelijk niet om schaalvoordeel, maar juist ook om gezamenlijk de telers beter te faciliteren in hun ondernemerschap en klanten beter te bedienen in hun wensen en eisen."

Van Ginkel zegt dat in het blad Coöperatie van de Nationale Coöperatieve Raad (NCR). Van Ginkel zegt daarin dat het zijn belangrijkste taak is ZON onderscheidender te maken. "De afgelopen jaren is onze oranje uitstraling eigenlijk wat flets geworden, en ik zie het als een echte uitdaging om ZON figuurlijk weer meer kleur te gaan geven."

Of registreer je om te kunnen reageren.