Home

Nieuws

Verdachten groentefraude langer vast

De drie verdachten in de zaak rond vermeende fraude in de groentehandel in het Westland zitten nog vast.

De raadskamer van de rechtbank heeft de voorlopige hechtenis op 12 juni verlengd met twee weken. Volgende week wordt opnieuw bepaald in een raadszitting of de hechtenis verlengd moet worden. Aan de verdachten zijn beperkingen opgelegd, waardoor ook over de voortgang van het onderzoek niets gedeeld wordt. Wat die inhouden voor de verdachten, kon het Openbaar Ministerie niet zeggen.

De verlenging van de voorlopige hechtenis is nodig zodat financieel rechercheurs onderzoek kunnen doen naar fraude en witwassen in een groentehandel. Volgens de woordvoerder zijn er nog steeds drie verdachten in deze zaak.

De zaak staat los van een oude witwaszaak met groente van een aantal jaar geleden. Toen werden vele tientallen telers verdacht van deelname aan de zwarte handel. Een aantal telers trof daarvoor een schikking met de belastingdienst. Een aantal telers werd vrijgesproken wegens onvoldoende bewijs.

De politie doorzocht voor deze nieuwe zaak twee bedrijfspanden, een woning in het Westland en een woning in België en nam daarbij twee BMW's, een Mini en ongeveer 150.000 euro aan contant geld in beslag.

Of registreer je om te kunnen reageren.