Home

Nieuws laatste update:2 jun 2015

Syngenta verzet zich tegen Monsanto

Syngenta bouwt een verdedigingslinie op om een overname door Monsanto te voorkomen. Monsanto zou na overname bereid zijn de zaadactiviteiten van Syngenta te verkopen.

Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Syngenta heeft naast Goldman Sachs en JP Morgan, twee top-zakenbanken op Wall Street, ook de Zwitserse zakenbank UBS gevraagd met investeerders te spreken. Monsanto bood eerder zo'n $45 miljard voor Syngenta, de wereldwijde nummer één met gewasbeschermingsmiddelen en ook een grote zadenleverancier.

Het bod werd afgewezen maar in de markt wordt uitgegaan van een tweede bod. Volgens Schweiz am Sonntag presenteert Monsanto volgende week een nieuw bod. Monsanto is wereldwijd nummer één met zaden en is bereid na een overname het zadenbedrijf van Syngenta te verkopen. De echte prijs zijn de middelen. Door een deal wordt Monsanto nummer één in zowel zaden als middelen en krijgt het een sterkere voet aan grond in Europa.

Of registreer je om te kunnen reageren.