Home

Nieuws

Monsanto: groentezaden Syngenta afstoten

Monsanto heeft in een nieuw miljardenbod op de Zwitserse concurrent Syngenta bevestigd dat het bij overname de groentezadendivisie van Syngenta zal afstoten.

De interesse van Monsanto is vooral gericht op de gewasbeschermingmiddelen. Maar Syngenta heeft ook het nieuwe aanbod van 's werelds grootste producent van zaden afgewezen, zo meldt persbureau Bloomberg. Monsanto had Syngenta twee miljard dollar in het vooruitzicht gesteld, mochten mededingingsautoriteiten niet akkoord gaan met de overname.

Syngenta heeft het bod van Monsanto ter waarde van 45 miljard dollar eerder afgewezen vanwege mededingingsproblemen. Het bod zou ook niet in het belang zijn van de aandeelhouders en andere belanghebbenden.

Syngenta en Monsanto hebben sinds het eerste bod in april al drie keer om de tafel gezeten om de mededingingsproblemen onder de loep te nemen, aldus het Zwitserse bedrijf. 'Deze bijeenkomsten hebben de zienswijze van Syngenta met betrekking tot de aanwezige mededingingsrisico's alleen maar versterkt en Monsanto heeft geen serieuze poging gedaan om deze bedenkingen weg te nemen', meldt Syngenta in een bericht.

Of registreer je om te kunnen reageren.