Home

Nieuws

Limburgse tuin- en landbouw blijft achter

De Limburgse agrarische productie is van 2010 tot 2015 minder hard gegroeid dan in de rest van Nederland.

Het groeitempo lag in die vier jaar zo'n 7 procent lager. Dat blijkt uit stukken van de Limburgse Gedeputeerde Staten.

De doelstelling was juist net zo hard of iets harder te groeien als het Nederlands gemiddelde. De doelstelling is mede niet gehaald door de economische crisis maar vooral door de Ruslandboycot, aldus de provincie. Ook de relatieve kleinschaligheid en de aanscherping van de eisen van de kredietverstrekkers is van invloed op het achter blijven van investeringen.

Voor het lopende jaar stuurde de provincie erop dat de sector het Nederlands gemiddelde zo'n 5 procent voorblijft, maar dat mislukt dus.

Investeringen

De provincie investeert meer in de provinciale tuinbouw. Eerder dit jaar werd daarvoor een sectorplan met het bedrijfsleven opgesteld. Met het Greenport Venlo Innovatie Centrum (GVIC) wordt een Greenport Venlo campus nagestreefd. Limburg heeft ook het aandeel in een regionale ontwikkelingsmaatschappij LIOF verhoogd naar 50 procent om meer gericht bedrijven naar de campussen te leiden.

Of registreer je om te kunnen reageren.