Home

Nieuws

Groentesnijderij neemt teeltbedrijf over

Groentesnijderij Hessing heeft Van Gorp Greenfood overgenomen, een Limburgse snijderij met eigen teeltbedrijf Dutch Growers.

Dat meldt Van Gorp Greenfood op haar website. Hessing meldt dat nog niet en kon nog niet reageren. Hessing heeft daarmee een eigen teeltbedrijf verkregen, een vorm van achterwaartse integratie.

De snijderij Hessing Supervers, met een jaaromzet van 200 miljoen euro, was tot voor kort gelieerd aan The Greenery. Met The Greenery wordt nog altijd samengewerkt bij inkoop. De overname versterkt de inkooppositie van Hessing, stelt directeur Frank Hessing in het persbericht.

Van Gorp Greenfood is een verwerker van onder andere ijsbergsla, tomaten en komkommers. De jaaromzet bedraagt ongeveer 23 miljoen euro. Er werken circa 175 mensen die na de overname in dienst blijven van de onderneming. Niet duidelijk is of Hessing de producten nu bij The Greenery afneemt.

Of registreer je om te kunnen reageren.