Home

Nieuws

Duitse en Franse supers: samen inkopen en focus op bio

De Franse supermarktorganisatie E.Leclerc en de Duitse keten Rewe gaan samen een inkooporganisatie oprichten en samen de biologische voedingsverkoop ontwikkelen.

Ze plannen samenwerking op meer onderdelen, waardoor een bijzonder vergaande samenwerking ontstaat. Dat maakt Rewe bekend.

Inkoopsamenwerking vindt op grote schaal plaats tussen Europese supermarktketen in inkoopplatforms, maar Rewe en E.Lecrec plannen een diepere samenwerking. Beide ketens zijn afnemers van Nederlandse groente en fruit. Niet duidelijk is wat de aankondiging betekent voor deze handelsstroom.

Er zijn tal van processen binnen beide ketens waarin allianties mogelijk zijn, schrijft Rewe in een persbericht, zoals logistiek, klantenmarketing en online strategie. De samenwerking geeft de partijen meer investeringsruimte en inkoopmacht.

Volgens de topmannen Michel-Edouard Leclerc en Alain Caparros is de voedingsmarkt snel aan het veranderen met digitale afzet, complexere inkoopstromen, veranderende consumenteneisen. Daarvoor zijn nieuwe allianties nodig, stellen beide toplieden.

Of registreer je om te kunnen reageren.