Home

Nieuws

Sluiproutes van Polen naar Rusland

Pools fruit en Poolse groente vindt en masse zijn weg naar Rusland, langs sluiproutes via Wit-Rusland en Kazachstan. Dat schrijft Trouw.

De Poolse export draait als een tierelier. Russische boycot of niet.En dat komt niet alleen door de alternatieve markten die de Polen voor hun groente, fruit en andere agrarische exporten hebben gevonden.

Nadat de Russische autoriteiten Servië al in de gaten had als land waarlangs de handel de handelsbeperkingen omzeilde, is er ook verdacht veel extra handel van Polen naar buurland Wit-Rusland. De appelexport van Polen naar Wit-Rusland naar het relatief kleine land (10 miljoen inwoners) tussen Polen en Rusland in steeg met maar liefst 200 duizend ton. En fruit dat dwars door Rusland heen eindbestemming Kazachstan heeft zou ook massaal onderweg blijven steken.

Of registreer je om te kunnen reageren.