Home

Nieuws

Plus laat handjevol onverkochte tomaten verwerken

Supermarktketen Plus laat in winkels in het Westen van het land drie keer per week de onverkochte tomaten en uien ophalen om deze door een horecapartij tot soep en saus te verwerken.

De pilot draait om 'Overlekker saus' en is gestart sinds het begin van deze maand en bedoeld om derving tegen te gaan.

Twee winkels in Rotterdam laten weten dat ze eigenlijk nauwelijks derving hebben. "Eigenlijk zijn het maar vier of vijf tomaten die per dag niet meer verkoopbaar zijn. Drie keer per week komen ze die halen. Van uien gooien we eigenlijk niets weg." Toch heeft deze keten vier zakken met tomatensaus staan met het label 'Overlekker'. Er is animo voor de saus, zegt de AGF-chef, ondanks de kleine hoeveelheden. Mogelijk doet de winkel nog proeverijen als de productie stijgt. Als de proef slaagt, wordt deze over alle winkels uitgesmeerd.

Maar ook een tweede winkel zegt eigenlijk geen productaanbod te hebben. "We bestellen de tomaten per dag en gooien eigenlijk niets weg." In deze winkel zijn dan ook nog geen zakken verwerkte tomaten terug gekeerd.

Genee en Boskamp

Deze week is supermarktketen Plus gestart met een nieuwe groente- en fruitcampagne in de winkel en op tv. Plus wil de klant gezondere keuzes laten maken en heeft daarom tv-presentator Wilfred Genee en oud-voetballer Johan Boskamp gestrikt voor een tv-commercial. Klanten kunnen vijf producten voor vijf euro kopen. "Wij hebben enkele weken geleden onze filosofie Lang leven Lekker eten gelanceerd', verklaart Rianne van Beek namens Plus aan vakblad Distrifood. 'Daarin stimuleren we fruit- en groenteconsumptie. Dit sluit naadloos aan bij het project Vullen of Voeden van Wilfred Genee.'

Of registreer je om te kunnen reageren.