Home

Nieuws

Leverancier meststof stopt door nieuwe opiumwet

Een leverancier van meststoffen voor tuinbouw stopt de activiteiten omdat het door de nieuwe opiumwet mogelijk strafbaar gesteld wordt.

De leverancier heeft via de Rechtbank Den Haag de nieuwe opiumwet zonder succes geprobeerd te torpederen.

Deze leverancier vindt dat de nieuwe opiumwet te grote risico's voor het bedrijf betekenen. Leveranciers mogen nu voor hennepteelt geschikte meststoffen of andere teeltvoorzieningen niet verkopen als zij voorzien dat die gebruikt worden voor bedrijfsmatige of particuliere hennepteelt. Het bedrijf zegt te leveren aan groothandelaren, maar kan niet voorkomen dat haar producten uiteindelijk bij de henneptelers terecht komen. De rechter stelt dat als de leverancier niet wil leveren aan henneptelers er weinig te duchten is voor de nieuwe opiumwet. Zolang het bedrijf geen signalen heeft dat producten om die redenen worden gekocht, zal het niet veroordeeld kunnen worden.

Producten met deze leveranciersnaam worden inderdaad via internet niet meer verkocht, blijkt uit naspeuring. Het zijn wel direct voor hennepteelt geschikte producten.

Of registreer je om te kunnen reageren.