Home

Nieuws

Flynth waarschuwt voor acquisitiefraude

Juist in de zomermaanden is de kans om slachtoffer te worden van acquisitiefraude volgens Flynth erg groot.

Het accountantskantoor waarschuwt boeren daarom om juist in deze periode bijzonder alert te en hun personeel goed te instrueren.
Volgens Flynth proberen fraudeurs juist in de zomermaanden hun slag te slaan. Boerenbedrijven zijn vaak extra druk in dit jaargetijde, ook zorgen vakanties er voor dat werkzaamheden worden overgenomen door minder ervaren mensen. Hierdoor krijgen personen met een 'goed' verhaal een grotere kans hun slag te slaan dan op andere momenten in het jaar. Fraudevormen die veel voorkomen zijn vermeldingen in telefoongidsen, spookfacturen en telefonische aanbiedingen.
Kenmerkend aan acquisitiefraude is volgens Flynth het feit dat het vaak lijkt te gaan om kleine bedragen. Gevolg daarvan is dat de controle vaak onvoldoende is. Toch kan het in totaal om duizenden euro's gaan omdat het maandelijkse afschrijvingen zijn en het contract over jaren loopt, aldus Flynth.
Volgens het accountantskantoor het verstandig om in de vakantieperiode alleen afspraken te maken met al bestaande contacten. Voor alle andere aanbiedingen adviseert Flynth om in deze periode nergens op in te gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.