Home

Nieuws

'EKO-onderzoek moet ook gangbare teelt helpen'

Het ministerie van Economische Zaken heeft cofinanciering voor zeven onderzoeksprojecten voor de biologische land- en tuinbouw toegezegd.

Voorwaarde is dat de uitkomsten ook voor gangbare teelten ingezet kunnen worden. Dat meldt ketenorganisatie Bionext. Het betreft extra onderzoeksmiddelen die in 2013 door staatssecretaris Sharon Dijksma zijn toegezegd voor een periode van vier jaar. Dit jaar is 1 miljoen euro beschikbaar voor projecten als het versneld herkennen bij nieuwe fruitrassen van schurftgevoeligheid en vruchtboomkanker.

Ook start onderzoek naar het beter verwaarden van reststromen in groente en fruit en de afzet van afwijkende producten. Verder start onderzoek naar nieuwe businessmodellen die de verbinding tussen burger en tuinders en boeren moeten verbeteren.

Of registreer je om te kunnen reageren.