Home

Nieuws laatste update:11 mei 2015

'Delhaize en Ahold praten over fusie'

Brussel - Supermarktconcerns Delhaize en Ahold zijn in gesprek over een fusie. Dat meldt de Belgische krant De Tijd zaterdag op basis van meerdere bronnen.

Volgens de krant bevinden de gesprekken zich in een vroeg stadium. Het is niet voor het eerst dat het Belgische Delhaize en Ahold, moederbedrijf van Albert Heijn, met elkaar om de tafel zitten. In 2006 waren de bedrijven in vergaande onderhandelingen over een samengaan. Het veel grotere Ahold kon zich destijds niet vinden in een fusie van gelijken. Sindsdien steken geruchten over een fusie vaker de kop op.

Colruyt

Voor de Belgische markt zal een eventuele deal geen problemen veroorzaken. Albert Heijn is met een dertigtal winkels actief in het land, wat niet voldoende is voor een noemenswaardig marktaandeel. Wel zou het combinatiebedrijf met een marktaandeel van 22 procent de Belgische marktleider Colruyt kunnen onttronen.

Ook zijn beide bedrijven actief in de Verenigde Staten, waar slechts een minieme overlap is in enkele staten. Het fusiebedrijf zou daarbij actief worden in een corridor langs de oostkust van het land.

Ahold wil niet reageren op geruchten in de markt, zo meldde een woordvoerder. Delhaize was vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.