Home

Nieuws

'Bedrijf leeggehaald om boete Inspectie'

De Inspectie SZW vermoedt dat een champignonbedrijf is 'leeggehaald' om betaling van een boete van bijna 300.000 euro te voorkomen.

De Inspectie SZW heeft vervolgens beslag gelegd op de woning van het telersechtpaar in een plaats in Gelderland. Het bedrijf kreeg in 2008 van de Inspectie SZW een boete van 299.000 euro voor het overtreden van de Wet arbeid vreemdelingen. Het bedrijf ging hiertegen in beroep, maar in 2012 stelde de Raad van State dat de boete terecht is opgelegd. De boete werd echter nooit betaald. Onlangs liet de advocaat van het champignonbedrijf weten dat het bedrijf niet meer de financiële middelen heeft om de boete te betalen.

De Inspectie startte daarop onderzoek naar de geldstromen van het betreffende bedrijf en vond dat geldelijke middelen naar een andere firma zijn overgedragen. Ook is een dividenduitkering gedaan van ruim 900.000 euro ten gunste van het champignontelersechtpaar. De Inspectie SZW stelt dan ook dat het champignonbedrijf is 'leeggehaald' met het doel om verhaal door Inspectie SZW van de boete op het vermogen van de vennootschap onmogelijk te maken.

De inspectie vindt dat de bestuurders aansprakelijk zijn dat de Inspectie SZW de boete niet kan verhalen op het bedrijf. Ondertussen is het bedrag opgelopen tot 361.177,59 euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.